De Capra-fabriek werd opgericht in de industriezone van Halen. Toen verzorgde het bedrijf het hele proces: van het ophalen van de geitenmelk tot het verwerken tot gepasteuriseerde wrongel.
Fusie met de kaasmakerij Midgard in Werchter. In deze periode werd het Merlijn-gamma geboren.
De oppervlakte van de productielocatie werd vervijfvoudigd tot 8000 m².
CAPRA nam Amalthea over. Het bedrijf begon de spekkaasjes te maken.
Capra kwam in handen van de Franse zuivelgroep Eurial (4.500 producenten). De omzet van Capra nam fors toe, van 25 miljoen euro per jaar in 2009 tot 55 miljoen euro per jaar in 2015.
Fusie van de Eurial groep met de Franse landbouw- en voedingsmiddelencoöperatie Agrial (12.500 producenten).
Onze streek:
Capra wil de melk van de lokale producenten promoten.
Onze knowhow ten dienste van de Kwaliteit: Capra's prioriteit is voldoen aan de vraag van de consument en steeds voor kwaliteit zorgen. Om een kwalitatief hoogwaardig product aan te kunnen bieden, produceert Capra op traditionele wijze met behulp van moderne apparaten. Capra heeft een BRC- en een IFS-certificaat waardoor ieders veiligheid gewaarborgd is: van personeel tot consument.
Al onze producten worden gemaakt van lokale gepasteuriseerde geitenmelk. We bieden 4 verschillende productgroepen aan: gerijpte geitenkaasrol, zachte geitenkaasrol, met een pollepel in de vorm geschepte geitenkaas en spekrolletjes met geitenkaas.
60 boerderijen,
53 miljoen liter geitenmelk verwerkt per jaar,
7.000 ton producten per jaar
We verkopen onze producten lokaal in de Benelux, in Europese landen en voor Grote Export. Onze klanten zijn voornamelijk supermarkten en groothandelaars.